Българка на крачка от “Мис Диаспора” на САЩ

Печат Е-мейл
20 Декември 2010

Цвета Калейнска

Цвета Калейнска

Родената във Велико Търново Цвета Калейнска, която учи в Ню Йорк, е на първо място според зрителския вот, няколко часа преди края на ежегоден конкурс, определящ най-красивите момичета от различните диаспори в Америка. Това съобщи сайтът  Eurochicago.com.

Цвета Калейнска, макар и да не е с мерките на модел, печели със своето добро сърце – всички средства от нейните фотосесии през последните 2 години, търновката дарява за благотворителност, предаде Фокус.

С хонорарите си студентката по “Маркетинг и мениджмънт” подпомага центъра за самоусъвършенстване на млади момичета “ГЛОУ”, който има седалище в родния й град. Целите на “ГЛОУ” са насърчаване себеуважението у младите жени на възраст между 14-18 години, стимулиране на здравословния начин на живот, изграждането на умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се сблъскват днес – трафик на хора, СПИН, околна среда и доброволческа дейност.

Финалът на “Miss Diaspora Models International 2010” е тази вечер, 17.12.2010 г. в клуб “Амнезия”, Ню Йорк, и макар Цвета да е обявена за победителка, уебсайтът на конкурса позволява гласуване чрез кликане върху снимката й. Гласува се по веднъж от IP адрес, но ако кликнете на снимка на друго момиче, гласът ви ще се зачете също.

October 2014
Media: kouzounaskitchen.com