ВЕЛИКОТЪРНОВКА СТАНА ДИРЕКТОР В СВЕТОВНА КОРПОРАЦИЯ В НЮ ЙОРК

Великотърновка стана директор в световна корпорация в Ню ЙоркВЕЛИКОТЪРНОВКАТА ЦВЕТА КАЛЕЙНСКА ОГЛАВИ ЕДИН ОТ ОТДЕЛИТЕ В СВЕТОВНА КОМПАНИЯ В НЮ ЙОРК, САЩ.

Наскоро българката е избрана за директор, който ще отговаря за социалните мрежи в международната корпорация “Brandwatch”.

Тя ще заеме директорския пост в представителството на компанията в американския мегаполис.

Цвета Калейнска, позната още като Tsvetta, е български автор и експерт по социалните мрежи в САЩ, а това е поредното признание за нейните всеотдайност и упоритост. През 2014 г. младата дама се окичи със сребърния медал в световните бизнес награди “Stevie Awards за жените в бизнеса”. Българският модел и маркетолог бе наградена в категорията “Жени помагат на жени”.

Тя получи приза за своята цялостна дейност по реализацията на Лидерска академия за момичета “ГЛОУ” във Велико Търново. Миналата година излезе от печат и авторската книга на Цвета – “#Кралицата: социалната мрежа”. Това е първата книга на българския пазар, посветена на социалните мрежи.

Цвета Калейнска е възпитаник на Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” и говори свободно английски, френски, испански и италиански. Като стратег по социални мрежи през годините е консултирала големи компании от ранга на филмовото студио Парамаунт, социалните мрежи Twitter и Facebook  и автомобилните компании Tойота и Ауди.

Търновката живее в САЩ от 2008 г., когато получава стипендия за обучение в колежа “Св. Франциск” в Ню Йорк, в две бакалаварски степени – по маркетинг и мениджмънт и по международен бизнес и икономика. Сега следва магистърска степен.

През 2010 г. като “Мис България Диаспора САЩ” беше коронясана за Любимка на публиката в международния конкурс “Мис Диаспора Моделс”. Така, въпреки 165-сантиметровия ѝ ръст, започна нейната кариера на модел. Цвета има и издадена книга с поезия на английски, кръстена “Flowers From Heaven”.
Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

Източник: Днес.БГ

October 2014
Media: kouzounaskitchen.com