Дарителски книжен фонд основа възпитаничка на Езиковата гимназия

Добавена: 26.09.2013г.

Дарителски книжен фонд „Цвета за цветовете на езика“ стартира в Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“. Инициативата е на Цвета Калейнска и има за цел да разшири и обогати фонда на училищната библиотека на английски език и да стимулира учениците да четат повече книги в оригинал. Цвета дари първите 4 0 учебника и книги на английски език, като пое ангажимента да поддържа през годините дарителския книжен фонд, който основава.

В откритото писмо, отправено към бившите възпитаници на Езиковата гимназия, чрез социалните мрежи, Цвета призова всички, живеещи в чужбина, да последват нейния пример и да обновят книжния фонд на училищната библиотека.

Цвета Калейнска, позната като Tsvetta, е стратег по социални мрежи и работи за корпорацията db5 в Ню Йорк, консултирайки  големи компании като филмовото студио Парамаунт, Тойота, НАСКАР и Сони. Родена е във Велико Търново и е възпитаник на Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“. През 2008 г. се премества в САЩ, където учи висше образование в две бакалавърски степени по Маркетинг и мениджмънт и  по Международен Бизнес и икономика в колежа “Св. Франциск”- Ню Йорк. В момента е студентка в Градския университет на Ню Йорк в колеж Барух, където учи магистратура. През 2010 г., като Мис България Диаспора САЩ, е коронясана за Любимка на публиката в международния конкурс Мис Диаспора Моделс и започва кариерата си на модел, въпреки 165- сантиметровия си ръст. Владее свободно пет езика.
Стимулирането на четенето сред младите хора е една от основните каузи, на които се е посветила младата търновка. Цвета бе и едно от лицата на националната инициатива  „Да напълним Студентски град с книги“ на информационна агенция «Дартс нюз», провела се през 2012.

October 2014
Media: kouzounaskitchen.com