Запознайте се с Хавай

Цвета Калейнска
12.08.2014, 16:18 (обновена 15.08.2014, 12:32)

1 от 9 снимки Назад Напред

хавай

Снимка: © Паола Игнатова

Лятото е в разгара си и всички мечтаем за плажа. И докато чакаме да дойде време за отпуската, ви предлагам да помечтаем заедно за една екзотична дестинация, която горещо препоръчвам на всички – Хавай! Нека заедно направим една виртуална разходка из остров Мауи и да отбележим 10-те най-интересни нещата за правене.

1. Вулканът Халеакала

Едно от най-магическите неща, които можем да видим в Мауи, е вулканът Халеакала. На над 3 000 м надморска височина, вие сте буквално сред облаците и може да се протегнете към слънцето за сутрешен лъч позитивност.

2. Пътят до Хана

Едно от популярните неща на острова е пътят до хотел “Хана – Мауи”. С 59 старинни мостове, 670 остри завои и платно и половина широчина на лентата, пътят е изключително тежък за шофьорите, но прекрасен за пасажерите. От едната страна виждате урва на височина 1800 м над океана, а от другата – неземно красива джунгла.

3. Сърфинг

За любителите на водни спортове, остров Мауи е най-доброто място за сърфинг в света. Не случайно Световните първенства по сърф се провеждат там. Вълните са перфектни за начинаещи и за напреднали. Водата на Tихия океан е по-слабо солена и ако тепърва мислите да се учите да сърфирате, ще ви бъде по-лесно да го направите от тази част на света.

4. Луау или хавайска вечеря

Aко сте почитатели на музиката и обичате танците, Луау вечерята е точно за вас. На целия остров се предлагат Луау вечери, където местни красавици ще кършат плавно снаги в ритъма на традиционните островни танци, докато не ви завладее напълно Хавайската треска.

5. Парасейлинг в Лахайна

Сред топ заниманията за почитателите на водни спортове в Мауи е и парасейлинг-а, т.е. пътуването над океана с парашут. Ако обаче не обичате височините, това занимание не е за вас.

6. Седемте свещени езера

Едно от свещените места за местното население са Седемте езера. Тук могат да се преоткрият неземно красиви и натурално формирани образования като басейни и мини езера и всички те са захранени от водопади.

7. Походът Колоа

Две от свещените езера в националния парк Халеакала са свързани с малък път, маркиран за пешеходен поход – на 750 м един от друг, през екзотичната гора на острова се намират два водопада. Ако не сте привърженици на разходките, този кратък поход ще разгърне красотата на острова и ще ви накара да преосъзнаете любовта си към природата.

8. Фестивалът на нудистите

Седмично, нудистите на острова се събират за мини фестивал на голотата. Като участник или зрител, събитието е силно препоръчително. Освен, че бирата се лее по мекия пясък, приятни ритми огласяват плажа, добавяйки допълнителен колорит на запалените в чест на фестивала огньове. Облечени или не, ще бъдете добре дошли за традиционния танц на залеза.

9. Походът Пипиваи

Походът Пипиваи е сред най-интересните експедиции, които човек може да реализира на Мауи. Състои се от приблизително 7 км (отиване и връщане). С изкачване от 250 м височина, походът отнема около 3,5 часа с по-забързана крачка. По пътя се преминава през множество мини-водопади, бамбукови гори, а крайната дестинация на пътеката е водопадът Уаймоку, който пада над остра скала, формирана от лава. Въпреки трудността на похода, определено гледките си заслужават.

10. Плажът Макена

Още познат и като “Големият плаж”, това китно местенце е един от топ плажовете на острова. С прекрасни гледки към близките Хавайски острови и големи сърфистки вълни, плажът Макена е любим на повечето посетители на Мауи.

October 2014
Media: kouzounaskitchen.com