Цвет(и)ни вдъхновения

Цвета Калейнска е родена в старата столица в семейство на лекар и университетска преподавателка.
Завършва езиковата гимназия във Велико Търново, като овладява английски, френски и испански.
През 2008-а заминава отвъд океана да учи. В нюйоркския колеж “Свети Франциск” завършва бакалаварски степени по маркетинг и мениджмънт и по международен бизнес и икономика. После следва магистратура в Градския университет на Ню Йорк.
През 2010 г. хубавата българска става “Мис България Диаспора САЩ” и се окичва с короната на Любимка на публиката в международния конкурс “Мис Диаспора Моделс”. Така, въпреки 165-сантиметровия й ръст, започва нейната кариера на модел.
Сега Цвета работи като стратег по социалните мрежи за корпорацията “Dogs Bollocks 5”, чиито клиенти са “Парамаунт”, “Тойота”, “Сони”.
Нетрадиционният модел дарява всички свои приходи от манекенската професия за благотворителни каузи.
Създателка е на Сдружение ГЛОУ – лидерска академия за тийнеджърки, и на Дарителски книжен фонд “Цвета за цветовете на езика”, който събира книги на английски за гимназията, която младата българка е завършила, както и за други библиотеки. Тя бе и едно от лицата на националната инициатива “Да напълним Студентски град с книги”.
Цвета е вдъхновение и рекламно лице на колекция ръчно изработени уникатни облекла на нюйоркската модна къща “Едуарт Рот”.
Цвета Калейнска е страстно отдадена на четенето, тренира стрелба с пистолет и вярва, че с труд всичко се постига.
October 2014
Media: kouzounaskitchen.com