Съвети днес ни дава Цвета Калейнска, позната като Tsvetta, бългapcки aвтop и eкcпepт пo coциaлнитe мpeжи в САЩ.

Цвета Калейнска, позната като TsvettaТя ръководи отдел на международна маркетингова компания, консултирала е фирми като Тойота, Парамаунт, Сони, Гугъл. Паралелно има успешна кариера на модел и мотивационнен говорител в САЩ и е носител на международна награда за “Жени в бизнеса” отвъд океана.

Лична информация

Не разкривайте важна лична информация като ЕГН, домашен адрес, финансова информация и телефонен номер. Колкото повече публикувате, толкова по-лесно е да откраднат самоличността ви. За да се предпазите, никога не качвайте и снимки на важни лични и финансови документи като например документи за самоличност, акт за раждане, дипломи, кредитни карти, бордера и т.н.

Внимавайте и да не качвате снимки, които дават тази лична информация като например снимка на вашата къща или снимка под табелата на улицата.

Ако не искате да се разделите с годежния си пръстен като Ким Кардашиян, пазете диамантения им блясък за лична употреба и не качвайте снимки на свои бижута.

Настоящото си местоположение

Никога не маркирайте или публикувайте местоположението си в конкретния момент. Това прави вас и вашия дом уязвими, особено ако профилът ви е публичен. Много хора не осъзнават, че когато публикуват актуализация на състоянието, те също така могат да разкрият текущото си местоположение. Публикувайки своето настоящо местоположение давате шанс на преследвачи да ви намерят и на крадци да разберат, че не сте си вкъщи. Аз винаги споделям локацията си под снимки минимум седмица след като съм се завърнала. Поради зачестелите притеснения за сигурност, вече всички платформи в социалните мрежи предлагат да се тагнете, дори и ако не сте на самото място.

Смущаващи неща, които не бихте искали да споделяте със своя работодател или семейство

Преди да публикувате нещо онлайн, помислете бихте ли искали шефът или семейството ви да видят това? Ако не, не го публикувайте. Дори и да публикувате нещо и да го изтриете след това, то не изчезва. Някой вече може да е успял да направи снимка на екрана, а освен това публикуваните постове се съхраняват в сървърите на социалните мрежи завинаги, дори и изтрити.

За да научите как да бъдете успешни в социалните медии бързо и безопасно, станете част от безплатното онлайн обучение, предоставено еклузивно за читателите на Розали от Цвета Калейнска (Tsvetta) и Е-академия “ГЛОУ”.  Запишете се тук

September 2017
Media: rozali.com